Els nous reptes del cooperativisme agroecològic: la mida importa?

Jornades d’agroecologia i cooperativisme al Vendrell

El Grup de Consum Ecològic Les Garrofes organitza les terceres jornades d’agroecologia al Vendrell per tal de reflexionar sobre la situació actual del cooperativisme agroecològic, amb les seves limitacions i les seves potencialitats. Enguany, les jornades estan centrades en la qüestió de la mida, tant dels grups de consum, com dels projectes productius agroecològics, en relació a la seva sostenibilitat. Cal pensar conjuntament, des del consum i des de la producció, l’escala actual dels projectes, i valorar si el model dominant de grups reduïts en nombre s’ha de replantejar o no. Amb aquest objectiu, el grup de consum Les Garrofes i Aresta Cooperativa han organitzat una taula rodona per al divendres 3 de juny a les 18h a la biblioteca pública Terra Baixa del Vendrell, on intervindran tant membres de cooperatives de producció com de cooperatives de consum: Annaïs Sastre (Arran de Terra), Míriam González (Cooperativa de consum La Magrana), Gemma Flores-Pons (Aresta Cooperativa) i Carme Pagès (Cooperativa de consum El Brot).

Les Garrofes, juntament amb la biblioteca pública Terra Baixa, i en col·laboració amb la Xarxa de Consum Solidari, també organitzen una exposició sobre el malbaratament d’aliments, que aporta eines per a reflexionar sobre el sistema agoindustrial actual. L’exposició es podrà visitar des del dimecres 1 de juny fins el dimecres 15 de juny, al vestíbul de la biblioteca.

Finalment, el dimecres 8 de juny a les 18h hi haurà un taller per a nens i nenes a partir de cinc anys, a càrrec d’Aresta Cooperativa i El Garrofer, “Els insectes amics”, on coneixerem a través d’un conte i d’activitats creatives alguns dels insectes beneficiosos per a l’hort. Quin paper tenen les abelles en els ecosistemes? Qui són els sírfids? Què mengen les marietes? Serà a la sala infantil de la biblioteca Terra Baixa (o a la terrassa o al pati interior si fa bon temps). L’activitat és gratuïta, com totes les de les jornades. Per al taller infantil, cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca del 20 de maig al 8 de juny, perquè les places estan limitades a 20 nens.

www.garrofes.wordpress.com 

www.bibliotecaelvendrell.cat

arestacooperativa.com

http://www.elgarrofer.cat

http://xarxaconsum.net

Cartell-JAC-LESGARROFES-2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s