Jornades d’agroecologia a El Vendrell

El Grup de Compra Les Garrofes organitza un cicle per donar a conèixer el consum ecològic i el cooperativisme

Fa més de dos anys que una vintena de famílies del Vendrell van decidir organitzar-se per formar el primer grup de compra de la capital de la comarca. Ara han decidit celebrar-ho compartint la seva experiència en unes jornades d’agroecologia per a poder fer arribar a tothom aquest tipus de pràctiques. Per això s’ha organitzat un ampli ventall d’activitats que van des d’exposicions, xerrades i contes infantils. Totes les activitats se celebraran durant el mes de febrer a la Biblioteca Terra Baixa de la vila.

El cicle s’iniciarà el proper dilluns 3 de febrer amb la inauguració de tres exposicions a la sala polivalent de la Biblioteca. Aquestes exposicions tenen per objectiu mostrar que hi ha alternatives a l’actual sistema de consum d’aliments; un sistema més ecològic, saludable, respectuós i ètic.  Aquestes tres mostres es faran alhora i porten per títol: “Memòria cooperativa de Catalunya. El somni viscut de la cooperació social”, “Sabem el què mengem?” i “Sobirania alimentària. Una alternativa al canvi climàtic”.

Pels més petits

El cicle també té en compte els més petits i per això dimecres 12 de febrer a les 18:00h a la biblioteca hi haurà la representació del conte “La cuca, el cuc verd” a càrrec de Pep Bassa. El conte està adreçat a nenes i nens a partir de tres anys i els permetrà conèixer la història d’una cuca que viu en un hort ecològic i que decideix anar a veure món. Les aventures d’aquesta cuca faran reflexionar petits i grans de la importància del cultiu sense pesticides que, d’altra banda, és el que s’ha fet tota la vida ja que, proporcionalment, la química aplicada al cultiu fa poc que la fem servir.

Xerrades

El Grup de compra Les Garrofes ha preparat també tres xerrades obertes a tothom on es vol explicar què fan, reflexionar al voltant dels grups de compra i la cistella ecològica i resoldre els dubtes dels assistents. La primera d’aquestes conferències anirà a càrrec de Xavi Lloret i Pati Homs i portarà per títol: “Cooperatives de consum: col·lectivitzar la vida quotidiana”. L’objectiu d’aquesta xerrada és posar sobre la taula les experiències de les cooperatives de consum ecològic i les alternatives que emergeixen d’aquest tipus de col·lectius. La xerrada sobre cooperatives de consum es farà divendres 7 de febrer a partir de les 19:30h.

Per a divendres 14 de febrer hi ha previst parlar de la història del moviment cooperatiu, des dels orígens fins a la desfeta de 1939. Aquest recorregut històric començarà a dos quarts de vuit del vespre i anirà a càrrec d’Emma Alari en una xerrada titulada: “Memòria cooperativa de Catalunya. El somni viscut de la cooperació social (1842-1939).

El cicle acabarà divendres 21 de febrer, també a les 19:30h a la Biblioteca Terra Baixa amb la xerrada: “Propostes locals de producció agroecològica” a càrrec de membres dels projectes El Sitgetí i de la Cooperativa autogestionària l’Aresta, dos dels productors i proveïdors que fan servir les famílies del Grup de Compra Les Garrofes. Amb ells es podrà conèixer també l’opinió dels que han decidit produir amb un model agroecològic.

Tots els actes són gratuïts i els organitza el Grup de Compra Les Garrofes en col·laboració amb la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell.

garrofes_web

https://garrofes.wordpress.com

comunicacio_garrofes@googlegroups.com

One thought on “Jornades d’agroecologia a El Vendrell

  1. Retroenllaç: Jornades sobre cooperativisme i agroecologia | La Repera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s