Visita a Cal Sitgetí

El passat 20 d’octubre algunes garrofes vam anar a visitar la finca de Cal Sitgetí a Bonastre. El Charli i el Dani ens estaven esperant des de feia estona …. i és que vam arribar una mica tard!

Durant la visita, vam veure alguns camps on encara hi estan cultivant  verdures d’estiu: tomàquets, bajoques, pebrots.

Image

Els sitgetins ens van explicar que aquest any tant les bajoques de mata alta com les de mata baixa han estat molt productives!

Image

Alguns camps ja estaven plantats amb verdures d’hivern, sobretot hi havia una gran varietat de crucíferes: cols, col-i-flors, etc. Precisament,  estan tenint molts problemes amb l’oruga de la col que ataca a la majoria de plantes d’aquesta família. Ens van explicar que en agricultura ecològica estan permesos alguns productes per combatre les plagues (nim, Bt, etc.) però ells intenten no tirar-ne mai. Ara, això sí, utilitzen un munt de remeis naturals com la cua de cavall, el purí d’ortiga etc.

El Dani ens va explicar moltes coses sobre la cria de gallines. Normalment les gallines convencionals posen ous durant dos anys aproximadament però això és perquè els hi posen llum durant l’hivern i així s’asseguren que durant aquest període de menys llum natural, la posta d’ous continua. En canvi, les gallines ecològiques que no reben llum artificial a l’hivern posen ous durant 3 o 4 anys. El nombre d’ous al final és el mateix en les gallines convencionals que en les ecològiques però a unes els hi obliguen a pondre’ls més de pressa i les altres poden seguir el seu cicle natural. Ara tenen un nou galliner fet amb bales de palla amb 40 gallines més!

També ens van ensenyar algunes terrasses que han obert per plantar-hi arbres fruiters però ara per ara estan una mica enfeinats doncs tenen una nova finca a la Riera de Gaià! La propera sortida la farem en aquest nou terreny!

Image

Tot plegat, una visita que ens va permetre conèixer no només els camps sinó els productors de les verdures que mengem cada setmana i així, anar establint llaços de confiança i compromís entre nosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s